Головне управління статистики у Донецькій області
 Новини
 Про Головне управління
 Діяльність Головного управління
 Доступ до публічної
 інформації
 Нормативно-правова база
 Публікації
 Прес-випуски
 Соціально-економічне
 становище регіону
 Статистична інформація
 Експрес-випуски
 Метаописи
 держстатспостережень
 Методологія та класифікації
 Респондентам
 Анкетні опитування
 Електронна звітність
 Єдиний державний реєстр
 підприємств і організацій
 України
 Замовлення статистичної
 інформації
 Корисна інформація
 Здійснення реформ в
Україні
 Конкурс на заміщення
 вакантних посад
 Всеукраїнський
 перепис населення
 Поштова скринька
контакти
  84506, м.Бахмут,
  вул. м.Бахмут, вул. Захисників України, 7
  тел.   (0627) 48-20-19
  e-mail info@donetskstat.gov.ua
управління статистики
  Державна служба статистики
  АР Крим
  Вінницька область
  Волинська область
  Дніпропетровська область
  Житомирська область
  Закарпатська область
  Запорізька область
  Івано-Франківська область
  Київська область
  Кіровоградська область
  Луганська область
  Львівська область
  Миколаївська область
  Одеська область
  Полтавська область
  Рівненська область
  Сумська область
  Тернопільська область
  Харківська область
  Херсонська область
  Хмельницька область
  Черкаська область
  Чернівецька область
  Чернігівська область
  місто Київ
  місто Севастополь

  

  

  Національне агентство з питань запобігання корупції

 
Головна сторінка | Прес-випуски: Архів | Прес-випуски, серпень 2017р.

У 2016 РОЦІ ЗБІЛЬШИЛОСЯ СПОЖИВАННЯ НА ОДНУ ОСОБУ М'ЯСА, РИБИ, ОВОЧІВ, АЛЕ СКОРОТИЛОСЯ СПОЖИВАННЯ МОЛОКОПРОДУКТІВ

За підсумками балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, які щорічно виконуються Державною службою статистики як у цілому по Україні, так і в розрізі регіонів, середньостатистичним жителем Донецької області (без урахування частини зони проведення антитерористичної операції) у 2016 році спожито 54,3 кг м'яса та м'ясних продуктів (включаючи субпродукти), 169,3 кг молока та молочних продуктів, 251 шт яєць, 105,6 кг хлібних продуктів (це борошно, крупи, бобові, а також хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно), 98,2 кг картоплі, 147,4 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 37,7 кг плодів, ягід та винограду (без переробки на вино), 10,5 кг риби та рибних продуктів, 33,4 кг цукру, 10,4 кг олії (ці показники включають споживання не лише в чистому вигляді, а також у складі інших продуктів, наприклад, олії – в консервах, цукру – в кондитерських виробах, у безалкогольних напоях і т.п.).

Споживання основних продуктів харчування

(на одну особу за рік, кг)

 

Донецька область

Довідково: Україна у 2016

2014

2015

2016

М'ясо та м'ясопродукти

59,5

53,3

54,3

51,4

Молоко та молокопродукти

200,1

171,2

169,3

209,5

Яйця, шт

306

253

251

267

Хлібні продукти

112,8

108,0

105,6

101,0

Картопля

114,2

102,8

98,2

139,8

Овочі та баштанні продовольчі культури

159,1

140,9

147,4

163,7

Плоди, ягоди та виноград

55,0

40,9

37,7

49,7

Риба та рибні продукти

11,6

9,8

10,5

9,6

Цукор

35,2

35,0

33,4

33,3

Олія

13,1

11,1

10,4

11,7

Примітка.  Дані по Донецькій області за 2014–2016 роки наведені без урахування частини зони проведення антитерористичної операції, по Україні за 2016 рік – без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

 

У 2016 році порівняно з попереднім роком в області зросло споживання на одну особу м'яса та м'ясопродуктів – на 1,9%, овочів та баштанних продовольчих культур – на 4,6%, риби та рибопродуктів – на 7,1%. Скоротилося порівняно з 2015 роком споживання на одну особу хлібних продуктів – на 2,2%, картоплі – на 4,5%, цукру – на 4,6%, що могло б свідчити про деяке покращення якості харчування, якби не зменшилося споживання плодів, ягід та винограду – на 7,8%, молока та молокопродуктів – на 1,1%, яєць – на 0,8%. При цьому калорійність середньодобового раціону знизилася на 2,3% (з 2664 ккал у розрахунку на одну особу у 2015 році до 2604 ккал у 2016 році).

Якщо споживання м'яса та риби на одного жителя області перевищує середнє споживання на одну особу в цілому по Україні, то споживання молока та молокопродуктів на одну особу було у 2016 році нижчим середнього показника по країні на 19,2%.

При високій щільності населення та значній концентрації промислового виробництва власних ресурсів м'ясної та молочної сировини для задоволення потреб жителів Донецької області недостатньо. Виробництво м'яса та м'ясопродуктів становило у 2016 році 37,3% від загального споживання в регіоні, молока та молочних продуктів – 26,8%. Обсяги, яких не вистачало, компенсувалися ввезенням з інших регіонів та імпортом.

 

Гонтар Л.І.,   тел. 095-359-90-04

Єрешко С.С., тел. 095-550-68-20

© Головне управління статистики у Донецькій області, 2 серпня 2017

 


     Прес-випуски, серпень 2017р.
     Витрати і ресурси домогосподарств Донецької області у 2016 році
     Про споживання основних продуктів харчування в Донецькій області у 2016 році
     Експорт товарів із Донецької області в І півріччі 2017 року
  Copyright © 2004-2017 Головне управління статистики у Донецькій області Розробка: Сверидюк Костянтин
  Використовування та поширення матеріалів сайту дозволено за умови посилання на сайт.